Tweakers gezeur

Door H!GHGuY op zondag 13 januari 2013 12:47 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 3.795

Je kan geen artikel/blog over T.net meer openslaan of er wordt gezeurd. Het was vroeger beter. Het is te commercieel. Het is te dit. Het is te dat.

Tijden veranderen, T.net verandert ook. Of dat nu ten goede is of niet, daar kan iedereen zijn mening over hebben. Maar hier, op het wereldwijde internet, is schreeuwen en afbreken zoveel leuker, toch?
Het hoort precies zo, iedereen doet het. Kijk er de vele fora, nieuwssites, facebooks, twitters en andere van deze tijd maar op na. Iedereen lijkt wel een vat vol gif dat op elk moment van het internetuur op barsten staat. Spuien of breken, heet het.

Mijn geloof in de mensheid wordt op het internet danig op proef gesteld. Zijn het dan allemaal schreeuwers? Heeft niemand nog een goed woordje voor zijn medemens? Of zijn het "die 10%" die het verzieken voor iedereen? Maar als het "die 10%" is, dan moet de andere kant van het spectrum ook bestaan. Waar zijn dan "die andere 10%"? Wie helpt nog constructief mee om de moeilijkheden en problemen op te lossen? Wie denkt mee in plaats van al roepend op de rem te gaan staan.

En dan hebben we 20% gehad. Wat denkt die 80% middenmoot dan? Laat het hen koud? Zijn ze blij dat die 10% roept wat zij denken? Of zijn ze te vreedzaam om in het midden van een laaiende discussie te gaan staan?

Ik heb ook een mening over enkele van de aanpassingen van Tweakers v7. Ik heb ook een mening over de content op T.net. Maar tegelijk met het ventileren van mijn mening probeer ik ook oplossingen aan te dragen over welke weg T.net kan bewandelen om het voor mensen die mijn mening delen hier terug naar hun zin te maken. In de volksmond "slaan en zalven tegelijk" genoemd.

Tot welke 10% behoor jij?

Volgende: Landen 04-'13 Landen
Volgende: SSD: hoe veilig is je data? 12-'12 SSD: hoe veilig is je data?

Reacties


Door Tweakers user mux, zondag 13 januari 2013 12:54

Is dit ironisch bedoeld?

Door Tweakers user Jeroenneman, zondag 13 januari 2013 13:02

Tja, met stilzitten en in je eentje je afvragen waarom TW7 zo enorm anders moest dan TW6 bereik je niet veel.

Waarschijnlijk is de 80% nooit in de weer geweest met dingen als de pricewatch of het forum. Misschien durven sommige mensen geen commentaar te leveren. Misschien boeit het ze niks, of zijn ze al overgestapt op een andere site.

En tja, tuurlijk is oplossingen aandragen beter dan hersenloos zeuren. Toch was ik het wel eens met de meeste "zeik" posts in het eerste nieuwsartikel over TW7. Het was gewoon echt een regelrechte ramp!

Gelukkig kan de achtergrond nu donkerder (nog steeds niet genoeg, maar het is een begin), is de Pricewatch nog steeds niet op het niveau van TW6, is het forum soort van gefixed en is er op de frontpage nog steeds zon 50% wit (of nu grijs) ruimte gebleven.

Ook het feit dat alles nu door elkaar staat (nieuwsberichten, downloads, filmpjes etc) is bij mij nog steeds niet echt vertrouwd.

Punt is: Tweakers 6 WAS al 99% perfect. Waarom zoiets verstoren door een strakke, witte steriele site te launchen?

Door Tweakers user -RetroX-, zondag 13 januari 2013 13:03

Een groot deel van de reacties op t.net (of waar dan ook) zijn niet constructief van aard. Echter, aan de andere kant: waarom moeten wij (de bezoekers van een site) de journalisten welke hiervoor gestudeerd hebben en nu betaald krijgen om hun werk te doen gaan uitleggen hoe ze hun werk moeten doen....

Het is moelijk in te schatten waarom bepaalde professionals hun werk niet doen. Wat wel als een paal boven water staat is dat zaken in beweging komen als er belangen op het spel staan. Van een paar bezoekers meer of minder wordt t.net minder. Als het aantal klachten zo groot wordt dan het adverteerders opvalt dan gaan zaken een stuk sneller.

Als je dan moet kiezen tussen netjes oplossingen aandragen (en zelden iets gedaan krijgen) of massaal gaan zeiken (en soms iets gedaan krijgen), wat denk je dat de massa gaat doen?

Als je een beetje politiek en geschiedenis volgt kan je dit fenomeen al zeker 200 jaar duidelijk terugzien. Van journalistiek tot bestuur en van politiek tot vakbonden..... het "netjes" willen doen is nobel maar "it takes 2 to tango".... en zolang je danspartner een geldbeluste arrogante dove uitgever is..... nou ja, succes :)

[Reactie gewijzigd op zondag 13 januari 2013 13:04]


Door Tweakers user Thapous, zondag 13 januari 2013 13:08

Wie is tweakers eigenlijk? Zijn wij niet tweakers? In mijn ogen zijn het de mensen die tweakers interessant en levend houden. Een groot deel van tweakers is community, dus jij, ik en de rest.

Terwijl iedereen nu zo loopt de te schreeuwen over de layout en de content, vraag ik mij af wat jij nu eigenlijk bijdraagt aan tweakers? Help jij mee met het maken van forumtopics? Geef jij zinnig commentaar op nieuwsartikelen of loop je alleen te mierenneuken over die spelfout? Geef jij een aanvulling op die nieuwspost die interessant kan zijn voor de overige bezoekers?

Tweakers zal voor een deel ingevuld worden door de redactie en dat is natuurlijk prima. Dagelijks komen er veel artikelen bij die interessant zijn. Je kunt wel zien dat er een verschuiving is qua content, meer nieuws over dingen die ook het grote publiek trekt. Daarnaast heb je natuurlijk de lay-out, tjah ik vind het prima werken hoor.

Naast deze invulling is er gewoon de mogelijkheid om een topic te starten met iets wat jou interesseert, en met jou mogelijk vele anderen. Maak een leuk topic over iets met wat tips en tricks en je helpt naast jezelf misschien wel vele anderen.

Ik denk alleen dat als jij een mooi tweakers wilt hebben dat je moet contributen aan de community. De mogelijkheid is er.

note: dit is niet tegen blogstarter bedoeld, maar hoe ik er naar kijk.

[Reactie gewijzigd op zondag 13 januari 2013 13:10]


Door Tweakers user i-chat, zondag 13 januari 2013 13:14

zeiken op de zeikers, ghe ghe - ja dat kan natuurlijk ook,

maar eerlijk. wanneer tnet echt bereid zou zijn om te luisteren, zouden ze dan niet meer investeren in praten met die ontevrede gebruiker, er zijn wel eens wat toenaderingspogingen geweest in het verleden, ja er heeft wel eens een persoon tegen me gezegt naar het hoofdkantoor aan de andere kant van het land te komen, alsof tools als skype ed niet bestaan.

voor men aan dit soort projecten begint zou men eens moeten denken aan een publieks-info event waarin dingen worden gedeeld met die mensen die hier al 10+ jaar mee gaan, die mensen die in het verleden hebben aangegeven wat er beter zou moeten (inclusief constructieve tips, waarvan er tot nu toe nog niet de helft daadwerkelijk zijn door gevoerd, en waarvan die dingen die wel zijn doorgevoerd, er ook al weer dingen zijn die met de laatste update zijn vergeten of wellicht moedwillig zijn teruggedraaid...

je kunt je beklagen over beide 10% kampen, maar feit is dat we in een democratie leven en dat die principes altijd gelden ook als tweakers in eerste instantie zegt van niet (leven we allemaal ook zij met die principes in het achterhoofd. dus als die 80% bezoekers onverschillig zijn dan is roepen schelden en aanstippen een prima middel om die 80% op de 'feiten' te weizen en te proberen ze in beweging te krijgen .... dat doet greenpeace voor de walvissen, en somiige tweakers doen het voor de frontpage... "ieder zo z'n ding'

natuuurlijk is tweakers niet echt een democratie, maar als die 10% door hun opinie-maken weet te groeien tot laten we zeggen 30% zou dit bedrijf wel dom zijn om ze nog steeds te blijven negeren, want je weet immers niet of nog langer negeren niet zou leiden tot wellicht 40 of 60... en dan, als het te lang gaat duren, gaan je bezoekers lopen.

gelukkig voor tnet is er op dit moment geen enkel alternatief als er morgen een nieuwe community-driven site komt op het niveau van tnet 2005 of zelfs tnet 2003 dan ben ik direct vertrokken als vaste bezoeker.

Door Tweakers user -RetroX-, zondag 13 januari 2013 13:36

gelukkig voor tnet is er op dit moment geen enkel alternatief als er morgen een nieuwe community-driven site komt op het niveau van tnet 2005 of zelfs tnet 2003 dan ben ik direct vertrokken als vaste bezoeker.
Amen!

Door Tweakers user Xessive, zondag 13 januari 2013 13:45

Tuurlijk is de overgang van V6 naar V7 een hele verandering geweest. Ik moest ook ff slikken toen ik de nieuwe site zag en vroeg me gelijk af of dit wel een verbetering betrof. Als je gaat kijken wat er op de achtergrond allemaal vernieuw/verbeterd en aangepast is dan neem ik mijn petje af voor Tweakers. En ja, je kan nu eenmaal niet iedereen het nar de zin maken maar ik vind wel dat Tweakers zijn gebruikers serieus neemt en de aangedragen aanpassingen / commentaren gewoon goed opgepakt en bekeken heeft en waar direct nodig ook heeft aangepast.

Vergeet ook niet dat we een verschuiving mee maken naar mobiliteit. Site kunnen (en moeten heb ik soms wel het idee) overal bekeken worden via wat voor mobiel apparaat dan ook. Je kunt hier niet in achterblijven, helemaal Tweakers.net niet. Dat zou de doodsteek zijn voor een site die al jaren bekend staat voor het brengen van nieuws , gadgets en allerlei andere ICT gerelateerde dingen.

V7 is nog maar het begin, zoals gezegd als je iets niet bevalt laat het Tweakers.net weten maar doe dat dan ook constructief. Dan hebben ze iets om mee te werken.
Tweakers.net heeft een platform opgezet waar ze trots op kunnen zijn en WIJ hebben de mogelijkheid om daar aan mee te bouwen.

Sinds V7 draait op deze site zie ik steeds meer grote en kleine veranderingen die door tweakers (de gebruikers) zijn aangedragen, dat vind ik een hele goede ontwikkeling. Want wat is een site als Tweakers.net zonder zijn tweakers.....

Ik zeg: gewoon zo doorgaan Tweakers.net!!

[Reactie gewijzigd op zondag 13 januari 2013 13:45]


Door Tweakers user H!GHGuY, zondag 13 januari 2013 14:09

Helaas is development iets wat tijd kost. Je kan niet verwachten dat T.net hun v7-site in 1-2-3 heeft aangepast naar ieders wensen. Daarnaast moet de winkel ook blijven draaien.
Ook qua content kunnen er de nodig stappen genomen worden, maar hou er rekening mee dat zo'n dingen tijd kosten. Rome wasn't built in a day. Het feit dat er al veranderingen doorgevoerd zijn toont aan dat men wel degelijk bekommerd is om de mening van de bezoeker.

Daarnaast is de beste manier om niets gedaan te krijgen gewoon luid staan schreeuwen dat het allemaal op niets trekt. Je duwt er de tegenpartij meteen mee in het verweer. Je verplicht de andere om de tegenovergestelde positie in te nemen en het status quo te verdedigen.
Als je echt iets gedaan wil krijgen, dan toon je op z'n minst dat je mee wil denken en geef je de ander een uitweg.

Dit is door menig open-source project al bewezen. Je komt niet op de mailing list van een willekeurig project schreeuwen dat ze nu direct feature X moeten implementeren.
Betere manieren zijn ofwel op een beleefde manier het voorstel maken of gewoon zelf met een patch komen die feature X implementeert.
Jeroenneman schreef op zondag 13 januari 2013 @ 13:02:
Punt is: Tweakers 6 WAS al 99% perfect. Waarom zoiets verstoren door een strakke, witte steriele site te launchen?
Ik heb het vermoeden dat er bij het opzetten van het T.net v7 project een algemene concensus was dat de FP te druk was en dat het allemaal cleaner/strakker moest. Uiteindelijk zijn de developers volgens mij aan tunnelvisie gaan lijden; Niet abnormaal als je een project achter gesloten deuren zonder externe feedback opzet. Je kan dus maar hopen dat er in de toekomst enkele mensen uit /13 gerecruteerd worden om feedback te geven.
i-chat schreef op zondag 13 januari 2013 @ 13:14:
dus als die 80% bezoekers onverschillig zijn dan is roepen schelden en aanstippen een prima middel om die 80% op de 'feiten' te weizen en te proberen ze in beweging te krijgen ....
Daar ben ik het niet mee eens. Eerst en vooral om de reden die ik hierboven al aanhaal.
Anderzijds krijg je die 80% niet gemobiliseerd door een robbertje bekvechten te organiseren. Die 80% klikt gewoon op de Back-toets en leest iets waar niet geroepen wordt. Je krijgt die 80% gemobiliseerd door een positief uitnodigend klimaat te creëren waar ook zij hun bijdrage in all rust kunnen leveren.
gelukkig voor tnet is er op dit moment geen enkel alternatief
Daar geef ik je dan weer grotendeels gelijk. In de benelux steekt T.net er nog steeds bovenuit. Als je het echter wat breder zoekt zijn er best wel sites waar je degelijke en diepgaande artikels vindt.
Nee, het is een uitnodiging om de schreeuwende 10% te overtuigen zich tot de constructieve 10% te bekeren.

[Reactie gewijzigd op zondag 13 januari 2013 14:16]


Door Tweakers user i-chat, zondag 13 januari 2013 14:17

Ik zeg: gewoon zo doorgaan Tweakers.net
waaruit eigenlijk wel blijkt dat je weinig hebt met interactie-designe,

even heel kort gezegd een tablet is geen pc met toetsenbord en muis en visa versa... kortom die moet je niet proberen samen te voegen, bovendien worden ruimtes op schermen niet groter zodat je er een tablet op kunt emuleren, nee ze worden groter zodat je meer detail kwijt kunt op 1 en het zelfde scherm, meerdere vensters, functies etc.

informatie-dichtheid is HEEEL belangrijk en ik denk dat zelfs met die ultra-compact setting tweakers nog lang niet terug is op het niveau van v6. ondanks oa beloftes van femme hierover.

en over constructief laten weten, dat is geprobeerd en daar is NIETS uitgekomen enkel beloftes die tot dusverre (bijna 3 maanden na dato) nog niet zijn nagekomen en waarvan je langzaam aan gaat twijfelen of dat nog wel zal gebeuren.

maar even terug naar die verschuiving waar je het over hebt, tweakers.net heeft een prima degrade-systeem om de site even functioneel te laten zijn op mijn smartphone als op mijn 23inc monitor.. waarom kon er geen nieuwe class bij komen die voor tablets v7 laadt en voor v6 kiest als je met een desktop binnenkomt...

en dan hebben we het nu alleen over web-ontwikkeling 101 en zal ik de marketing kant even achterwegen ...

het was en is nog steeds gewoon prutswerk. hoe hard je ook roept meer valt er vooralsnog niet van te maken....

en zoals ik eerder ook al aan gaf (in de v7 FP comments) tnet mag blij zijn met zo'n community, bij de meeste sites (ik noem een slashdot, hwinfo en anderen. zou een fout als dit onherroepelijk het einde van de site hebben betekend en was werkelijk iedereen weg gelopen zonder er nog woorden aan vuil te maken. laat de heren en dames op tnet HQ zich dat eens GOED in de oren prenten en er voor zorgen dat ze daar eindelijk eens naar gaan handelen. (door zich het vuur onder de sloffen te lopen bij de volgden dev roundup). dat hebben wij geduldige bezoekers inmiddels meer dan verdiend.

Door Tweakers user GateKeaper, zondag 13 januari 2013 14:20

i-chat schreef op zondag 13 januari 2013 @ 13:14:
gelukkig voor tnet is er op dit moment geen enkel alternatief als er morgen een nieuwe community-driven site komt op het niveau van tnet 2005 of zelfs tnet 2003 dan ben ik direct vertrokken als vaste bezoeker.
In 2003 was "techzine.nl" nog wel een noemenswaardig alternatief. Toen heette het nog anders, maar ik kom even niet meer op die naam. In ieder geval, techzine is al die tijd zo'n beetje op het zelfde niveau gebleven, dus als jij opzoek bent naar een site met het niveau van t.net in 2003, dan kan je bij http://techzine.nl terecht.

Gegroet hé :)

Door Tweakers user H!GHGuY, zondag 13 januari 2013 14:25

i-chat schreef op zondag 13 januari 2013 @ 14:17:
[...]
en over constructief laten weten, dat is geprobeerd en daar is NIETS uitgekomen enkel beloftes die tot dusverre (bijna 3 maanden na dato) nog niet zijn nagekomen en waarvan je langzaam aan gaat twijfelen of dat nog wel zal gebeuren.
Van dat initiatief ben ik niet op de hoogte. Ik kan maar hopen dat de betrokken partijen zich blijven inzetten voor een beter T.net.

Anderzijds is 3 maanden niet enorm veel als je over een site als T.net spreekt. Je moet ook rekenen dat een hoop "dagelijks" werk ook gedaan moet worden. Je kan niet verwachten dat men meteen alles laat vallen om enkel de commentaren te verwerken.

Door Tweakers user -RetroX-, zondag 13 januari 2013 14:39

H!GHGuY schreef op zondag 13 januari 2013 @ 14:25:
[...]
Anderzijds is 3 maanden niet enorm veel als je over een site als T.net spreekt. Je moet ook rekenen dat een hoop "dagelijks" werk ook gedaan moet worden. Je kan niet verwachten dat men meteen alles laat vallen om enkel de commentaren te verwerken.
Daarom doet t.net zichzelf ook tekort om maar een minimale test te doen voordat iets wordt uitgerolt. Men kan verwachten dat er een hoop reacties los komen als zoiets uitgerold wordt. Het feit dat amper getest is en niet voorzien dat er reacties volgen doet mij serieus afvragen of de focus de bezoeker is of de adverteerder.

Development kost tijd, dat snapt iedereen. Maar het beheren van een site (welke dan ook) is meer dan development en had "gewoon" gepland kunnen worden.

Door Tweakers user sypie, zondag 13 januari 2013 14:49

Als je wilt dat Tweakers beter wordt dan dat het nu is dan moet je je niet richten op de mensen die het programmeren, dan moet je je richten op de mensen die iets hoger in de pikorde staan. Deze mensen beslissen vaak over zaken waar geld mee gemoeid is. Als zij zien en horen dat bezoekers wegblijven omdat de opmaak vreselijk gevonden wordt dan zullen ze heus bereid zijn om hier iets aan te doen, het is tenslotte hun bonus waar je het over hebt.

Kortom richt je pijlen op de mensen van De persgroep en niet op de mensen achter Tweakers.

Daarnaast zijn er mensen die van het eerste uur betrokken waren bij Tweakers nu om zich heen aan het kijken voor een volgende stap in hun carrière. Ze hebben gelijk, maar ze laten wel hun kindje varen.

Kortom een hobby is het al lang niet meer en daarmee gaat het dus nu om het geld. En omdat Tweakers gratis is zijn jij en ik het geld wat er verdiend wordt.

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 13 januari 2013 14:52

i-chat schreef op zondag 13 januari 2013 @ 13:14:
gelukkig voor tnet is er op dit moment geen enkel alternatief als er morgen een nieuwe community-driven site komt op het niveau van tnet 2005 of zelfs tnet 2003 dan ben ik direct vertrokken als vaste bezoeker.
Verruim je horizon en je kan in andere talen zeker alternatieven vinden. En moest vandaag zo een site opstaan in NL, dan sta je daar over 10 jaar ook te klagen. Vanaf dat men met een site professioneel wil verder gaan (en dat is toch echt nodig als je nieuws en artikelen wilt brengen) wil je ook geld binnenhalen om alles te bekostigen en wil je dus groeien. Daar kan je nu eenmaal niet buiten.

Door Tweakers user Roadrunner, vrijdag 18 januari 2013 15:43

En in welke categorie valt dit blog? Zoals in de eerste reactie al opgemerkt werd... ws ironisch bedoeld.

Door Tweakers user Bulls, vrijdag 18 januari 2013 15:44

Een aantal jaar terug wilde ik op gebied van waterkoeling mijn kennis nog wel delen, maar tegenwoordig vind ik het de moeite niet meer waard. Het meeste heb ik ook zelf ontdekt door fouten en veel geld weg te gooien, en dan uiteindelijk bij een goede setup uit te komen.

Ook heb ik vaak IRL veel computers voor anderen uit de stront gehaald, maar ik doe het niet meer. Er zijn teveel mensen die gewoon totaal geen verstand van computers hebben maar wel alles willen kunnen en gebruiken. En dan kan ik weer alles installeren en repareren als ze voor de zoveelste keer de boel in het honderd hebben laten lopen.

Dan hebben dat soort mensen ook in eens door dat je met een media center HD films kan kijken die je kan downloaden maar hebben totaal geen verstand van torrents of hoe je het moet aansluiten, en dat je meerdere afstand bedieningen nodig hebt om het te kijken. Maar ze willen het wel, en dan kun je weer alles gaan aansluiten en 1000 keer uitleggen.

Vaak aan de telefoon gehangen als iemand weer een gedownloade game niet aan de praat kan krijgen, omdat ze niet snappen hoe het cracken werkt.

Als je er niet mee overweg kan gebruik het dan ook niet!

Ik heb meer plezier in ranten dan iets voor iemand uitleggen wat bij het ene oor erin gaat en het andere er weer uit. Soms is het zo erg dat ze nog niet eens de controlls in een game kunnen instellen maar wel willen spelen en dan afvragen waarom de besturing niet werkt.

7(8)7

Door Tweakers user H!GHGuY, zaterdag 19 januari 2013 12:25

wildcat1 schreef op vrijdag 18 januari 2013 @ 15:43:
En in welke categorie valt dit blog? Zoals in de eerste reactie al opgemerkt werd... ws ironisch bedoeld.
Waar haal je die ironie vandaan? Misschien moet je de laatste zin nog eens herlezen en daarna het blog opnieuw interpreteren.
Ook heb ik in de comments al gereageerd op de reactie van mux, dus ik kan je maar vragen van eerst (grondig) te lezen en daarna pas te reageren.

Reageren is niet meer mogelijk